Resident Council meeting – 12. September 2017

Present:
Filip Strycko (vær. 538 Formand)

Steff Nielsen (vær. 734 repræsentant for 7.)

Anna H. Madsen ( vær. 538 suppleant for 5. etage agerer som repræsentant i stedet for Emilie)

Ira Sofia (Vær. 244 repræsentant for 2 etage)

Ole ( Vær.534 Kontaktperson for medie/musikrummet)

Lea (Vær. 145. repræsentant for stuen)

Jana (vær. 331. kontaktperson for have/ saunaudvalget)

Mette ( Vær. 834 suppleant for 8. etage er her i stedet for Magnus)

Nikolaj (vær. 640 repræsentant for 6. etage)

Allan (Vær. 344- repræsentant for 3. etage).

Agenda

 1. Election of the chairman and the secretary.
  Filip blev valgt som formand og Anna er sekretær.
 2. Reading and approval of the agenda for current meeting.
  Dagsordnen blev godkendt.
 3. Reading and approval of the minutes from the last meeting.
  Referatet fra sidste møde blev godkendt.
 4. Messages

  DR3 på Hørhus: Filip fortæller, at DR3-folkene har valgt Hørhus og derfor laver en tv-serie her. De værelser, der skal være med har allerede fået kontakt med DR. For dem, der har valgt at være med har Filip sendt en mail med mere information omkring, hvordan det kommer til at foregå.

  Tyve på 2. etage: Ira fortæller, at der har været et problem med tyveri på 2. etage i over 1 år. Etagen troede at Filip var klar over problemet. Det handler om at ting forsvinder. De mangler bestik, tallerkner, pander, gryder osv. De køber nye ting næsten hver måned. De har købt omkring 200 tallerkner (både store og små) i en kort periode. De bliver ved med at købe. Hver gang de køber noget nyt til køkkenet forsvinder det. De har kontaktet UBS og de kunne ikke rigtig hjælpe. Etagen har selv talt om det på køkkenmøder og har prøvet at finde på idéer, der kan hjælpe. De er ret sikre på, at vedkommende, der stjæler bor på etagen. Det er altid de samme som kommer til møderne og derved også altid de samme, som ikke kommer. Der bliver også taget mad fra folks køleskabe og skabe. Det drejer sig både om mad og andet. Deres højtalere og deres Wii nogle nøgler mangler og mange andre ting. Hele atmosfæren på etagen er virkelig dårlig. Det er meget stressende for alle fordi alle er så nervøse for deres ting som de hele tiden føler de skal se efter. På etagen har de talt om at sætte kameraer op på køkkenet. Der kan dog være problemer da køkkenet er et offentligt område. De har talt om at have et kamera fra elevatoren mod køkkenet så de kan se, hvem der går ud i køkkenet og tager ting med derfra. Etagen vil gerne høre beboerrådet om det kan lade sig gøre? Filip vil gerne vide om der er blevet set en person stjæle ting, men det benægter Ira. Ira fortæller, at nogle af de nye kan det ikke være. Gruppen af ”gamle” beboere på etagen er efterhånden ret lille. Ira fortæller at de ikke vil beskylde nogen på etagen, men at de prøver at tale om det. Filip tænker, at vi skal brainstorme i beboerrådet. Ole taler om, at man måske skal have lov af alle på etagen til at filme på etagen. Han foreslår at etagen laver en liste og får folk til at skrive under på, at det er okay, at der bliver filmet fra elevatoren mod køkkenet. Ira fortæller at nøglerne kan låse køkkenet og de har derfor prøvet at låse køkkenerne hver aften kl. 22 for at se om det var en udefra, der stjal. Dog fortsatte problemet alligevel så derfor går etagen stærkt ud fra, at det er en person fra deres egen etage, som er tyven. Steff påpeger, at beboerrådet ikke kan gøre så meget. Han siger, at det måske skal gå igennem klageudvalget, men Ira siger det er svært da der ikke er en bestemt person, som de kan klage over. Steff siger dog at beboerrådet kan hjælpe til med at betale for overvågningskameraerne, hvis etagen finder ud af, at det er lovligt at have dem der og at alle på etagen har givet lov til det. Filip vil gerne ringe til Annie Vagner for at høre, hvad der er muligt. Ira siger også, at det jo ikke nødvendigvis er samme person, der har stjålet det hele. Nikolaj og mange af de andre i beboerrådet mener at det er en god idé med overvågningskameraer på etagen. Filip vil gerne se på, hvad der er muligt for etagen at gøre mod problemet.

 5. Information from the committees
 6. Antenna committee (Camilla Lamhauge-Mortensen)
  Der har været en mand ude og se på kanalerne. Torben vil få et tilbud fra ham omkring reparation af kanalerne. Nogen har givet udtryk for, at de gerne vil TLC som kanal ude på køkkenet. Det vil blive undersøgt, hvor meget det koster og om der er andre kanaler, som folk gerne vil have.
 7. Bar committee (Magnus Berg Sletfjerding)
  Magnus melder intet nyt udover en fest, der måske kommer. Han søger efter nye medlemmer.
 8. Party committee (Søren Kildahl Jensen)
  Søren er her ikke. Alle etager melder ud, at de kommer til fodboldfesten. Der kommer et band og spiller om aftenen og ellers er der nye og gode regler til fodboldfesten. Der kommer flere forskellige øl end der plejer at være. Ira vil gerne sikre sig at bandet ikke spiller alt for sent af hensyn til de personer, som bor på etagerne ovenover. Bandet spiller ved 22-tiden og spiller 2 sæts, men ingen ved helt præcis, hvor lang tid de spiller. Der har været klager over lyden før, men der har før været enighed om at det er okay der er ekstra larm til de store aftner.
 9. Sublease committee (Nikolaj Simling)
  Der har været mange, som gerne vil leje deres værelser ud. Der er kun 1 sag, som Nikolaj lige skal følge op på. Det er ikke alle, som sender den rigtige dokumentation til ham og han foreslår derfor, at reglerne skal stå mere udførligt på hjemmesiden. Ellers melder han alt er godt.
 10. Garden committee (Janna Kuhlmann)
  Jana melder der ikke er noget nyt. Filip fortæller at saunaen virker og nu venter vi på, at han får lavet nogle regler for den som vi kan godkende på næste møde. Der skal dog også lige købes lidt til den som f.eks. olie. Saunaen har lige nu to forskellige nøgler. Den første er til dem, der gerne vil have adgang og den anden er til dem, der administrerer den som f.eks. Jana og barfolk. Man kan dog låse sig selv inde i saunaen indefra. Filip foreslår at vi f.eks. laver en liste til døren, hvor der står man kan reservere saunaen i en time ad gangen. Flere er enige i, at beboerne fra kollegiet vil bruge saunaen mere, hvis der er mulighed for at reservere den.
 11. Information committee (Lea Makurath)
  Lea har haft et møde med Daniel og har fået overleveret en masse information. Hun vil printe en ny kontaktliste ud til hver etage, men venter på der kommer en kontaktperson til motionsrummet. Lea vil gerne have billeder fra fodboldfesten osv. så hun kan lægge billeder op fra de forskellige fester
 12. Complaints committee (Tine Kruse Scharling)
  Der mangler medlemmer.
 13. Media committee (Ole Pedram)

Ole har nogle forslag til musikrummet. Han siger, at det ofte bliver meget varmt derinde og derudover bliver der også ret fugtigt, hvilket ikke er godt for instrumenterne. Han vil derfor gøre høre om det er muligt at få noget aircondition derind. Filip spørger om der ikke er ventilation derinde? Ole ved ikke om det virker. Filip siger Ole skal tale med Torben og fortælle ham om problemet. Derudover siger Ole at der hænger en seddel omkring, hvem der reserverer lokalet hvornår. Han fortæller at han har oplevet, at han ikke kan se, hvem der har reserveret lokalet af de skriver meget ulæseligt. Hvis noget bliver ødelagt er det derfor svært for ham at stille dem til regnskab. Han foreslår at vi derfor laver en online kalender, hvor man kan reservere stedet og skrive, hvor mange timer man gerne vil være dernede (maks. 2). Han mener det vil være mere organiseret og nemmere for alle.  Ole vil derudover gerne forslå at hvis man f.eks. er 4 mennesker, der skal spille nede i rummet at man så kan forlænge den tid de gerne må spille dernede. Ira spørger om det er nødvendigt at have et maksimum på timeantallet? Ole ved, hvem der ofte bruger rummet og siger, at han selv ofte gerne vil bruge rummet mere end 2 timer ad gangen. Filip foreslår vi hæver antallet af maksimale timer til 4. Der er enig om, at vi kan udvide de maksimale timer til 4. Ole siger også at det er nemmere med en eventuelt online kalender eller en eventuel Facebook-gruppe. Filip foreslår at, reglerne for musikrummet kommer ud online.
Ole har også en idé om at lave nogle lister med regler omkring, hvordan man bruger de forskellige instrumenter. Ole vil gerne lave en gruppe på Facebook for de personer på kollegiet som er medlemmer af musik og medieudvalget. Filip siger, at hvis der ikke allerede er en gruppe så kan Ole lave en. Lea kan nemt videregive navnene på dem, der er medlemmer så Ole kan invitere dem til at blive medlemmer.
Det sidste Ole gerne vil tale om er at der er en ødelagt forstærker. Han siger den mangler 2 nye rør og at den er blevet brugt af nogen på kollegiet før. Ole har før haft kontakt med en, som har set på den ødelagte forstærker og han reparerede dem. Ole har lagt penge ud for at få repareret forstærkerne om end han godt er klar over han ikke normalt må det. I alt blev det 600 kr eks. Moms. Ole siger det er billigt og derudover har Ole tjekket priserne for at få repareret klaveret. Han tænker der skal en ud for at se på klaveret først. Hvis en skal ud og stemme klaveret koster det omkring 900 kr. Han har flere han kan ringe til, hvis det er. Alt i alt kommer det til at koste omkring 1500 kr. Men Ole har prøvet at spille på nogle af de klaverer de har på genbrugsstationen og han siger de både er billigere og bedre end det vi har i forvejen. Filip siger Ole skal passe på med at folk tager vores udstyr med ud for at reparere det. Ole siger han kender fyren som fiksede forstærkeren og derfor ikke tvivlede på han havde gode hensigter. Flere i beboerrådet har hørt at mange gerne vil bruge klaveret, hvis det var bedre. Ole vil gerne tjekke prisen på klaverer og han gætter på at det er bedre at få et nyt klaver end at få repareret det gamle.
Ole vil gerne have penge for det han lagde ud for reparationen af forstærkeren. I alt blev det 755 kr. Alle stemmer for, at Ole får pengene retur.

Der skal være nye og klare regler for om man kan låne forstærkeren til de forskellige etager når de fester. Ira tænker det måske giver problemer hvis en etage vil låne forstærkeren når den normalt står i musikrummet og en eller anden har reserveret rummet og derfor skal bruge den. Ole mener der skal være en regel om, at forstærkeren skal afleveres tilbage tidligt dagen efter. Allan påpeger, at der bliver nødt til at være regler da udstyret er dyrt og folk ikke altid følger de regler de skal. Filip tænker Ole selv kan lave et system, der gør at forstærkeren ikke bliver dobbeltbooket. Ole kan være ansvarlig for at låne musikudstyr ud, han kan lave en online kalender, en gruppe på Facebook og han får de penge tilbage han har lagt ud for i forbindelse med reparationer.

 1. Exercise committee ()
  intet nyt. Ira siger, at udluftningen ikke virker og, at det er et problem.
 2. Key committee (Allan Kirstensen)
  Allan fratræder sin position som kontaktperson for nøgleudvalget sidst på året og vi skal derfor finde en ny.
 3. Workshop committee (Camilla Lamhauge-Mortensen)
  intet nyt. Der mangler mundstykker til kompresserne. Derudover mangler der også værktøj.

 

 1. Current projects
 2. Bar lighting system (Søren Kildahl Jensen)
  Søren er ikke til stede.
 3. Bar furniture (???)
  Punktet lukkes.
 4. Leaflets for new residents (Søren Kildahl Jensen)
  Søren er ikke til stede.
 5. Council statues (Filip Strycko)
 6. Sauna project (Filip Strycko)
  Punktet lukkes.
 7. Energy project (Janna Kuhlmann)
  Jana vil gerne vide, hvordan det går med de nye grønne spande på de forskellige køkkener? Der er forskellige meldinger omkring det. Folk siger der er fluer over det hele. Den bliver brugt men folk vil virkelig gerne have et bedre system. Iras etage har talt om at få en mere tillukket spand så der ikke kommer fluer. Hun nævner også, at der på KBHs kommunes hjemmeside findes større og stærkere poser, der også er nedbrydelige. Vi kan skrive til kommunen om antallet af spande vi har fået på kollegiet for at sige det er et problem, at vi har fået så mange. Vi kan også skrive omkring det at få større poser osv. Jana har talt med Daniel og fået en masse information omkring genbrug og hun vil gerne skaffe nye klistermærker til de kasser vi har på hver etage da vi f.eks. gerne må smide blød plast ud i de kassen, der oprindeligt var beregnet til hård plast.
 8. Bio waste recycling (Ira Sofia)
 9. Studyhall (Lea Makurath)

Lea har talt med Torben om ventilationen og fået af vide det ikke er muligt at få ventilation til rummet. Filip mener der er et hul som kan bruges og Lea vi tale med Torben igen. Lea vi indsamle information omkring, hvor meget det kommer til at koste at få installeret ventilation i det rum og komme tilbage med de tal til næste møde.

 1. Sensors at the hallways (Lea Makurath)
  Torben siger, der er lavet tilbud på det, men at det skal godkendes på næste beboermøde og dernæst godkendes af bestyrelsen. Så derfor kan vi først få det installeret næste år.
 2. New power equipment (Søren Kildahl Jensen)
  Søren er ikke til stede.
 3. Granting guests an access to Hørhus building
  Jana fortæller at nøglen til gæsteværelset ikke giver adgang til kollegiet, hvilket er irriterende når hun har gæster. Især fordi gæsterne ikke har adgang til et køkken. Hun foreslår at chippen de skal bruge også kan aktiveres til at bruges til Hørhus og den derfor ikke kun vil gælde til Hørbrækker. Allan påpeger at det kan give problemer da folk fra Hørbrækker så pludselig kan få adgang til f.eks. cykelkælderen. Filip siger dog at firmaet, der laver nøglerne kan sørge for at nøglen kun fungerer til bestemte steder og derved undgå at gæsterne får adgang til vaskerummet, cyklekælderen mm.
  Jana foreslår at vi stemmer om, hvorvidt nøglerne skal have adgang til elevatoren og dørene til Hørhus. Der var flertal for at det skal ændres.
 4. Other points

Døre: Ira vil gerne have tjekket om alle dørene lukker ordentligt. Hun har talt med Torben og Erik omkring det. Især da dørene i køkkenerne ikke lukker rigtigt og det er farligt, hvis der opstår en brand. Lea siger hun har talt med Daniel om at alle døre skal kunne åbnes med chip-nøglen og ikke den normale nøgle. Især fordi vi altid kan deaktivere chip-nøglen og det er meget sværere med den normale nøgle. Alle er enige om, at vi bør ændre det til at vi skal bruge chippen i stedet for. Lea vil gerne overtage det projekt.
Projektet med dørene, der ikke lukker ordentligt og som smækker er Lea ansvarlig for.

Bankkonti:  Før Nikolaj kan overtage posten som kassér skal Katarina underskrive nogle papirer, men hun er virkelig svær at få fat på. Nikolaj har prøvet at kontakte hende på utrolig mange måder, men hver gang sker det forgæves. Lea fortæller, at Katarina boede på hendes etage og at hun har haft lignende problemer. Lea ved heller ikke, hvordan hun skal få fat på Katarina. Filip har en idé. Han synes vi skal skrive én besked til hende omkring, at hun bryder loven og derudover mener han vi skal kontakte hendes forældre. Nikolaj kan ikke få adgang til kontoen, hvis ikke Katarina og Simone ikke skriver under på nogle papirer. Alle er enige om, at det er et virkelig stort problem, at der er en person som vi ikke kan få fat på, men som har adgang til en masse penge. Flere forslår at vi lukker kontoen og opretter en ny så vi kan flytte pengene. Filip mener vi bør skrive til Katarina og hendes forældre for at informere om, at vi i sidste ende vil kontakte politiet hvis ikke der sker noget. Katarina har også som den eneste information omkring etagernes kontoer.

 1. Closed point
 2. Date of the next meeting
  Bliver sat til afstemning og derefter offentliggjort som en Doodle på FB-gruppen.